Ikke alt kan gå helt etter planen…

I går hadde jeg en dum dag. Planen for dagen var å begynne å rydde i alt tømmeret som jeg og pappa (mest pappa) tok ned i fjor høst. Først dro jeg og Sigbjørn opp til vår veldig kjære nabo og lånte tømmervinsj, etterpå var det å finne fram motorsager og utstyr.

 

Problemet var bare at begge motorsagene vi har er rundt 30 år gamle og ekstremt tungstartede. De har sikkert vært (og er kanskje fortsatt) gode sager om man bare får dem til å sveive, men i går begynte det med at fjæra på startsnora hoppa ut. Det tok langt om lenge og fikse den, og når det endelig var gjort var barnevakt-stunda over.

Sigbjørn tok med ungene ut på årets tur nr 9 i finværet, mens jeg dro ned for å se om jeg kunne få begynt å rydde. Saga starta på første forsøk og jeg fikk tatt ned ett tre. Men saga var så sløv så jeg bestemte meg for å slipe den opp litt. Som tenkt så gjort, men etter det ville den altså ikke starte igjen. Vet ikke hvor lenge jeg holdt på, men det ble en god stund med prakk og styr. Til slutt måtte jeg gi opp.

I dag kjøper jeg meg ny sag. Satser på at jeg tjener den inn kjapt om jeg bare får rydda og sendt av gårde litt tømmer. Og en ting til… Jeg skjønner ikke bæra av vinsjen… La oss håpe at de neste to dagene blir litt oppklarende…